Blog

SANATA BAŞLA! YEDİ YAŞINI TAMAMLARKEN

Sevgili Sanata Başla! Takipçileri,

Çevremdekilere ünlü tabloları basitçe anlatmak üzerine tasarladığım ve iki yıllık ömür biçtiğim projem Sanata Başla! yedinci yaşını tamamlıyor bugün. Çocuğum gibi hissettiğim bu değerli projeyi siz takipçilerle paylaşmak benim içi hem gurur verici, hem de son derece keyifli.

Sanata Başla! altıncı yaşında da 250’den fazla resim analizi ile sizlere kapsamlı bir Türkçe sanat tarihi arşivi sunmaya gayret etti. Bu sene içinde önceden analiz edilmemiş Giordano, West, Dix, Corot ve Malevich gibi yeni ressamları sizlerle tanıştırmış olmanın yanı sıra, Velazquez, Dürer ve Tintoretto gibi daha önceden işlenmiş ressamlardan da yeni eserler sundum. Yeni dönemde de yine hem tanıdık, hem de yeni ressamları sizlere sunmaya devam etmeyi hedefliyorum.

Bu sene içinde önceki yılın hedeflerini büyük ölçüde gerçekleştirebildim. Göteborg’da Sanata Başla! Resim Analizi Atölyeleri’ni “Start Art! Painting Analysis Workshop” adı altında İngilizce versiyonu ile sürdürmeye başladım. 2018 sonbaharı ve 2019 kışında gerçekleştirilen iki ayrı Rönesans Atölyesi’nden sonra Nisan-Mayıs döneminde hala devam etmekte olan Barok-Rokoko Atölyesi’ni Göteborglular’la tanıştırdım. Türkiye’de birkaç yıl boyunca sürdürdüğüm atölyelerin tadı damağımda kalmışken İsveç’te yeni topluluklarla, yepyeni bir kültür içinde, yeni bir dilde atölyeleri icra etmek bana aynı heyecanı ve keyfi yeniden getirdi.

Göteborg’daki atölyerin yanı sıra Ankara’daki takipçilerden de kopmamak için elimden geleni yapıyorum. 2018 Ağustos ve Kasım aylarında Ankara’da bulunduğum sırada 3 günlük “Dönem-Akım Analizi Atölyesi”ni geniş katılımcı sayıları ile iki kez gerçekleştirme şansı buldum. Ağustos 2019’da da yine “Dönem-Akım Analizi Atölyesi” ile Ankara’daki takipçilerle buluşmak için can atıyorum.

Bu yaş içinde Sanata Başla!’ya maalesef tahminimden bir miktar daha az zaman ayırabildim. Ama yine de her ay sizlerle yeni bir resim analizi paylaşabilmek için elimden geleni yaptım. Bu yavaşlayan tempoya rağmen Sanata Başla!’ya abone olanların sayısı her geçen gün arttı. Bugün itibarı ile Sanata Başla!’nın 500’den fazla aktif abonesi var ve sayfa her gün ortalama 2000 kişi tarafından görüntüleniyor. Bu rakamlar benim daha önceden hayal bile edemeyeceğim değerler. Aynı zamanda her hafta sizlerden çok sayıda takdir ve teşekkür mesajı alıyorum. Sizlerin desteğini hissetmek, takdirinizden haberdar olmak benim için son derece kıymetli. Tüm takipçilere Sanata Başla!’yı bu günlere taşıdıkları için teşekkürü bir borç bilirim.

Sanata Başla!’ya dair tüm yorumlarınızı, fikirlerinizi ve sorularınızı lütfen bana iletmeye devam edin.

Sanat dolu günlerde buluşmak dileğiyle…

Özgün Yılmazok

Leave a comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><strike><strong> 

error: Icerik kopyalanamaz!